Yaşlı çiftçilere bir destek daha

 

Kütahya'da yıldırım isabet etmesi sonucu inekleri telef olan daha sonra bir hayırsever tarafından inek hediye edilen yaşlı çifte, bir destekte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. 

 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nden yapılan açıklamaya göre, "Kütahya merkeze bağlı Akoluk Köyü'nde yeni ineklerine kavuşan yaşlı çifte, bir destekte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in talimatıyla, harekete geçen Tarım Kredi'den geldi. Söz konusu çiftin bir daha bu üzüntüyü yaşamaması için

inekleri tüm risklere karşı Tarım Kredi tarafından sigortalandı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım Kredi Genel Müdür Ayhan Karayama, Tarım Kredi olarak tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve üreticilerin bilinçlendirilmesi için gerekli tüm gayreti gösterdiklerini belirterek, tarım sigortaları kapsamında meydana gelebilecek afetlerden dolayı çiftçileri korumak istediklerini vurguladı. Karayama, çiftçilerin doğal afetlerden dolayı mağduriyet yaşamamaları ve düşük faizli tarımsal kredi desteğinden faydalanmaları için ürünlerini Tarım Kredi Kooperatiflerine sigorta yaptırmalarının önemine dikkati çekti" denildi.