Tarım Kredi ve Eti Maden arasında gübre işbirliği

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında işbirliği yapılmasına yönelik hazırlanan protokol, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğünden; Genel Müdür Ayhan Karayama, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Zekeriya Yerlikaya, Mümtaz Büyüknalça, Gübretaş'tan Genel Müdür Vekili Tahir Okutan ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü E. Yaşar Bostancı, Genel Müdür Yardımcıları Muhsin Ganioğlu, Yücel Yalçınoğlu ve Fehmi Okumuş'un katılımıyla 30 Haziran 2016 tarihinde imzalandı.

 

İmza töreninde taraflar, bu protokolün iki kurum arasında gerçekleştirilecek işbirliği için başlangıç olması temennisinde bulunarak her iki taraf için de hayırlı olmasını dilediler.

Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının borlu gübre ihtiyacının karşılanmasını teminen, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan bu protokol gereği, Eti Maden İşletmelerinin ürettiği Etidot-67 gübresinin Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile pazara girişi sağlanacak.

Etidot-67 ürününün; gerek ülke çiftçisine bitki ve toprağın üzerindeki etkilerinin gösterilmesi ve tanıtımının yapılması, gerekse arazideki demonstrasyon çalışmaları, Gübretaş'ın uzman mühendisleri ile Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne bağlı birim Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki uzman ziraat mühendisleri tarafından yapılacak.

Yine bu bağlamda, söz konusu işbirliği ile sahadan gelen referanslar doğrultusunda Eti Maden İşletmeleri ile Gübretaş ortak AR-GE ve saha çalışmaları yapacak.