Bilinçli üretimle, elde ettiğimiz ürün iki misline çıkacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bizim veteriner ve ziraat mühendisi arkadaşlarımız ürettiklerinde, bilinçli üretim yaptığında, inanıyorum ki elde ettiğimiz ürün iki misline çıkacaktır. Zaten bunu görüyoruz." dedi.

Fakıbaba, Konya Ticaret Borsası (KTB) Borsa Elektronik Satış Salonu'nda günün seans açılışını yaptı.

Yapılan gong töreninin ardından Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda KTB Başkanı Hüseyin Çevik'in "Tarımsal Ticaret Brifingi"ni dinleyen Fakıbaba, borsa bahçesindeki numune binasını gezdi, ürününü satmak için gelen bir çiftçiyle sohbet etti.

Fakıbaba, daha sonra Aksaray çevre yolu üzerinde KTB'nin bünyesinde kurulan Anadolu Selçuklu Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk'u (ASLİDAŞ) ziyaret ederek,

yetkililerden bilgi aldı.

Ardından, KTB'de düzenlenen Tarım Paydaşları İstişare Toplantısı'na katılan Fakıbaba, burada yaptığı konuşmada, Konya'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tarım, gıda ve hayvancılığın öneminin bilinciyle hareket ettiklerini belirten Fakıbaba, "Bütün Türkiye'ye samimi şekilde hizmet edeceğimize inanıyorum. Allah'ın izniyle bu halk bize bu destek ve güveni verdiğinde, bu destek devam ettiği müddetçe bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok. Tarım, gıda ve hayvancılık müthiş bir olay. Yarın en fazla ihtiyaç duyacağımız şey gıdadır. Sadece bizim değil, dünyanın olacaktır." diye konuştu.

"Konya, kurumsallaşmada daha önde bir şehir"

Fakıbaba, toplantı öncesi bir ziraat mühendisi ile sohbet ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ziraat mühendisimiz 'Ben üretiyorum' dedi. Ne kadar hoş bir olay. Bizim veteriner ve ziraat mühendisi arkadaşlarımız ürettiklerinde, bilinçli üretim yaptığında, inanıyorum ki elde ettiğimiz ürün iki misline çıkacaktır. Zaten bunu görüyoruz. Eskiden mısır üretiminde dönüm başı 750 kilogram ürün alınırken 2 bin kilograma çıktığını görüyoruz. Damlama sulamayla, toplulaştırmayla ve tamamlandığında KOP ile Konya'nın uçacağına inanıyorum. İkinci Dünya Savaşı'ndan çıkmış Japonya veya Almanya'dan geri bir millet değiliz. Daha zeki ve çalışkan olduğumuza inanıyorum ama kurumsallaşmanın eksik olduğunu görüyorum."

Konya'nın kurumsallaşmada daha önde bir kent olduğuna dikkati çeken Fakıbaba, ilde tarımsal üretimin de arttığının görüldüğünü kaydetti.

Fakıbaba, toprak suyla buluşturulduğunda üreticilerin harikalar yaratacağına işaret ederek, toplulaştırma ve damlama sulama projelerini önemsediklerini vurguladı.