Gülbirlikten Gül çayı üretimi için proje

 

Gül ve Gül Ürünleri Satış Kooperatifi (GÜLBİRLİK) Genel Müdür Yardımcısı Şerife Gökdoğan, gül çiçeğinden farklı alanlarda üretim yapmayı planladıklarını kaydederek, gül çiçeğini ayrıştırdıktan sonra gül çayı olarak kullanmayı planladıklarını bildirdi.

 

Gökdoğan, Haber32'ye yaptığı açıklamada, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem verdiklerini ve bu doğrultuda TÜBİTAK'a yeni bir proje sunduklarını kaydetti. Gül çiçeğinden, gıda sektöründe farklı bir çeşit üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Gökdoğan, ''Gül çiçeğini ayrıştırdıktan sonra gül çayı olarak kullanmayı planlıyoruz'' dedi.

 

Normal şartlarda güllerin arasında gonca ve yaprakların karışık geldiğini ifade eden Gökdoğan, önce gül çiçeklerini gonca ve yapraklardan ayrıştırmayı istediklerini belirtti. Daha sonra ise kurutma sistemi tasarlayarak, güldeki renk, koku, uçucu yağ miktarını minimizede kaybederek kurutacaklarını dile getiren Gökdoğan, ''Şu anda normal kurutma doğal yöntemlerle yapılıyor. Bu kurutma gül, gül çayı ve kozmetikte kullanılıyor.

 

Projemizi TÜBİTAK'a sunduk, 400 bin TL destek istedik. Hakemler görevlendirildi'' diye konuştu.

 

kaynak: haber32.com