Ziraat Mühendisleri Kuşadası'nda Toplandı

Ziraat mühendisleri, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 41. Dönem 4. Danışma Kurulu'nda bir araya geldi.

 

 

Adakule Otel'de bugün başlayan üç günlük toplantıya, başta Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın olmak üzere Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Ayzin Küden, Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Galip Orhan ve Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün yanısıra il oda başkanlarıyla çok sayıda ziraat mühendisi katıldı.



Açılış konuşmasını yapan Aydın Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Orhan, "Aydın, tipik bir tarım ve turizm şehridir. Her tür bitkisel üretim yapılabilir, bu açıdan önemli bir tarım potansiyaline sahiptir. Topraklarının yüzde 47'sini oluşturan 395 bin hektarlık alanda tarım üretimi yapılıyor. En yüksek katma değere sahip ürünleri pamuk, zeytin, incir ve kestanedir." dedi.



Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Günaydın ise "Türkiye'de nüfus hızla artıyor ama muhtemelen hiçbir zaman 100 milyonu görmeyecek, çünkü nüfus azaltan bir ülke olacağız. Türkiye, tarım dış ticaretinde yalnızca 2007 ve 2008 gibi kurak yıllarda değil, artık devamlı ve ciddi anlamda açık veren bir ülkedir. Gıda dış ticaretindeki fazlamız bizi beslemeye yetmez, çünkü gıda sanayisinin ihtiyacı olan tarım hammaddesini bu topraklarda yetiştiremiyorsak doğrudan dışa bağlı bir gelişim var demektir." şeklinde konuştu.



Başkan Altungün de tarım gibi önemli bir konuda işi bilen kişileri ağırlamaktan sonra derece memnun olduklarını ifade ederek, kurulun başarılı geçmesini diledi.

http://www.hammaddeler.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14211:ziraat-muehendisleri-kuadasnda-topland&catid=43:tarimsektoruhaberleri&Itemid=53