Tarım sektöründe küresel buluşma

CNR AgroPro/Avrasya Tarım Fuarı, 10-13 Haziran 2010 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. CNR Ekspo Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan fuarda, dünyanın çeşitli ülkelerinden alım heyetleri ağırlanacak. Tohumculuktan gübreye, sulama sistemlerinden traktör ve tarım ekipmanlarına kadar sektörün her alanını kapsayacak fuarda, tarımda en son yenilikler tanıtılacak. Çiftçileri bilgilendirecek seminerlerin yer aldığı fuar, toplam 20 bin metrekare açık ve kapalı alanda 200'ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleşecek.
CNR AgroPro/Avrasya Tarım Fuarı'nın diğer tarım fuarlarından ayrılan en önemli özelliği, yabancı alım heyetlerinin fuarı ziyaret edecek olmaları. Kosova Tarım Bakanı Yardımcısı Fikrim Damka, Tarım Müsteşarı Kaplan Halimi fuar sırasında Türk firmaları ile görüşmelerde bulunacak. Rusya, Azerbaycan, Ürdün, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, İran, Irak, Libya, Cezayir, Suriye, Yunanistan, Bulgaristan ve Kosova'dan gelecek kalabalık alım heyetlerinin de önemli anlaşmalara imza atması bekleniyor.
Yerli firmaların yanı sıra yabancı firmaların da katılımcı olacağı CNR AgroPro/Avrasya Tarım Fuarı'nda, İtalya ve İran'dan traktör ve tarım makineleri üreticileri de ürünlerini sergileyecek.
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=140580&KTG_KOD=216