Tarım Bakanlığı taklit ve tağşiş yapan firmaları teşhir etti!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan 229 firmayı ve bu firmalara ait 355 ürünü teşhir etti. Bu firmaların arasında bilindik markaların da bulunması dikkat çekerken, bir çok et ürününde at etinin tespit edilmesi ise olayın vehametini gözler önüne serdi.

 

Bakanlığın resmi web sitesinden yayınlanan listede, et ve süt ürünleri, bitkisel yağlar, bal, alkollü içecekler, baharat, takviye edici gıdalar, çikolata, enerji içeceği, kahve, şekerli mamüller ve alkolsüz içecek türlerinden toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün firmalarının ismi ile birlikte yer aldı.

 

CARREFOUR DA TAKLİT VE TAHŞİŞ YAPAN FİRMALAR ARASINDA YER ALDI!

 

Listede bilindik markaların da yer alması dikkat çekti. Carrefour Naturel Sızma Zeytinyağında daha düşük zeytinyağı karışımı tespit edildi. Tariş'in yemeklik ayçiçeğinde, ayçiçeğinden başka tohum yağları karışımı bulundu. Aymar ayçiçek yağında da yine başka tohum yağlarının karışımı tespit edildi.

 

KANGAL SUCUKTA AT ETİ!

 

Gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalar bununla da kalmamış. At etinden yapılmış kangal sucuklar, bitkisel yağ karıştırılarak yapılmış yoğurtlar, glukozlu ballar… Yani ne ararsanız var! Bunun için ne yediğimizi bilmemiz için Bakanlığın yayınladığı bu listeyi hem dikkatlice inceleyelim hem de çevremizi bilgilendirelim. İnsanların sağlığıyla oynayan bu firmalara fırsat vermeyelim.

 

69 FİRMA HAKKINDA CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

 

Diğer yandan Bakanlık yaptığı açıklamada, 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle 558 bin 492 gıda denetimi gerçekleştirildiği belirtildi. Bu denetimlerde 8 bin 551 adet idari para cezası uygulanırken, 69 firma hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanan taklit ve tağşiş yapan firmalar için TIKLAYIN

tarımdanhaber.com