Buğdayda 'Rumeli' yabancı çeşitlerin tahtını yıktı

 

Tekirdağ'da geliştirilen “Rumeli" adlı buğday cinsi, rekor seviyede kalite ve yüksek verim verince, rakiplerinin yerini alarak bu yıl da yüksek taleple sattı. Trakya Tarım firmasının sahibi İlhami Özcan Aygun, "Temennimiz, Türkiye'de tamamen yerli ıslahtan gelen ürünlerin kullanılmasıdır. Onun için de bir hedef koymuştuk. AR-GE ekibimiz ve üretim ekibimizle beraber, onu başardık" dedi.

 

Süleymanpaşa ilçesinde tohum ıslah çalışmaları yürüten Trakya Tarım firmasının sahibi İlhami Özcan Aygun, geliştirdikleri Rumeli çeşidinin tohumluğuna gösterilen ilginin çok yüksek olduğunu, depolarında tükendiğini söyledi.

YABANCININ TAHTINI YIKTIK

İlhami Özcan Aygun açıklamasının devamında, “Türkiye'deki tohumluk üretiminde söz sahibiyiz. Temennimiz, Türkiye'de tamamen yerli ıslahtan gelen ürünlerin kullanılmasıdır. Onun için de bir hedef koymuştuk. AR-GE ekibimiz ve üretim ekibimizle beraber, onu başardık. Geldiğimiz noktada, yabancı çeşitlerin tahtını yıktık. İşte bu bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı. Trakya Tarım Firmasında AR-GE Müdürü Samet Duğan ise son yıllarda yerli ıslahların gitgide arandığını ifade ederek, “Türkiye'de yerli ıslah çalışmalarından gelen ürünlerle beraber, dışa bağımlılığı azaltarak, Türk ekonomisine katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK TARIMDAN HABER