Danet Kırmızı ette helal sertifikası aldı

Afyonkarahisarlı kırmızı et üreticisi Danet, sunduğu kalite ve güveni, aldığı helal gıda sertifikasıyla tescillediğini duyurdu.Kırmızı et üreticisi kimliğiyle Türkiye'nin ilk helal gıda sertifikasını alan firma, ihracat faaliyetlerini güçlendireceğini bildirdi. Böylece Dünya Helal Konseyi'nin üyesi Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği'nden (GİMDES) alınan helal gıda sertifikası sayısı 57'ye ulaştı.

 

 

Hayvan kesimini İslami usullere uygun olarak gerçekleştirdiğini aldığı sertifika ile tescilleyen Danet, Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından verilen sertifikayla dünyada 2 trilyon dolar olarak ifade edilen helal pazarında ihracat odaklı olarak pay almayı hedefliyor. Sertifikanın ihracat faaliyetlerini güçlendirerek yurtdışında yaşayan Müslümanlara ulaşmayı sağlayacağını belirten Danet Genel Müdürü Sait Uluçay, "Dünya Müslümanları ve dini hassasiyeti olan tüketiciler için de tercih edilen bir marka olacağız. Sertifikamızı Dünya Helal Konseyi'nin üyesi olan GİMDES'ten alarak belgemize uluslararası tescil kazandırdık. Amacımız bu sertifika ile uluslararası pazarlara daha kolay girmek ve tutunmak. Helal gıda amblemi bulunan ürünlerimiz ile de yurtdışında Türkiye'yi temsil edeceğiz." dedi.

Bu arada GİMDES'in verdiği helal gıda sertifikası sayısı 57'ye ulaştı. Sertifikayı alan firmalardan bazıları şunlar: Erpiliç, Muratbey Peynirleri, İtimat Peynircilik, Seyidoğlu Tahin, Helva ve Reçel, Beyza Piliç, Beşler Makarna, Göknur meyve suyu, Venüs Salça, Sütistan, Balen Bal, Balarısı Bal, Sarıkız Et, Sunar Özlem Un, Sunar Mısır, Elita Yağları, Yumta Piliç, Köseli Süt-Peynir, Aromsa, Tarımsal Gıda. EKONOMİ SERVİSİ

http://www.zaman.com.tr

http://www.bahcesel.com/content/view/14895/3192/