Organik kırmızı et geliyor

City Farm Genel Müdürü Ayhan Sümerli, 2011 yılında Ankara ve İzmir'de birer tane, İstanbul'da 3 mağaza olmak üzere toplam 5 mağaza açmayı planladıklarını bildirdi. Sümerli, organik ürünlerde çeşidi günden güne artırdıklarını, yakın bir zamanda organik yoğurdu da tüketicilere sunacaklarını söyledi.

 

DENETİMLE FİRMALAR ARTTI

 

Özellikle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın gıda konusundaki denetimlerini artırdıkça, GDO konusu gündeme geldikçe ve bu konular tüketicilere duyuruldukça insanların sağlıklarına, yediklerine ve içtiklerine daha fazla dikkat ettiklerinin altını çizen Sümerli, bunun doğal olarak City Farm gibi sertifikalı organik ürün satan ve üreten firmaların satışlarını artırdığını belirtti.

 

BİR AY SONRA SUNACAĞIZ

 

Ayhan Sümerli, bir ay sonra kırmızı eti de piyasaya sunacaklarını, günlük ürün olduğu için kırmızı etin dağıtımını çok daha hassasiyetle yapmak zorunda olduklarını, dolayısıyla bu konuda daha kontrollü hareket edeceklerini kaydetti. Kırmızı ette de kontratlı ziraat modelini uygulayacaklarını belirten Sümerli, etlerin Ege'den geleceğini söyledi.

 

300 ÜRETİCİYLE ÇALIŞIYORUZ

 

City Farm Genel Müdürü Ayhan Sümerli, şu anda 300 civarında üreticiyle çalıştıklarına işaret ederek, 'Cirosal anlamda bu seneyi tahmin ediyorum toplam 10 milyon dolarla kapatacağız" dedi.

 

Kaynak : Yenişafak

tarımziraat