Samsat'ta Çiftçilere Sertifikalı Tohum Dağıtıldı

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı.

 

 

 

 

Samsat Kaymakamlığı, Sertifikalı Tohumluk Kullanımının Artırılması Projesi kapsamında ilçe merkezi ve köylerde 67 çiftçiye tohum dağıttı.



Kaymakam Ahmet Dilsiz, yöreye uygun tohum tespitinin yapıldığını belirterek, çiftçilere 15 ton sarıçarak çeşidi b
uğday, 15 ton arpa ve 3 bin 350 kilo nohut tohumu dağıttıklarını söyledi.



GAP Havza Entegre Kırsal Kalkınma Programı'nın amacına ulaştığını anlatan Dilsiz, Adıyaman bölgesinde sadece Samsat ilçesinde uygulanan bu programın ilçenin kalkınmasında da önemli rol oynayacağını vurguladı.



İlçe Tarım Müdürlüğü'nce yürütülen sertifikalı tohumluk dağıtılması projesinin, fakir olan Samsat ilçesindeki çiftçiler için bir rahatlama getirdiğini belirten Kaymakam Dilsiz, "Havza projesi sadece Samsat ilçemizde yürütülmektedir. Çok boyutlu olan bu program kapsamında vatandaşlarımızı sertifikalı tohum kullanmaya teşvik etmek amacıyla 870 dekarlık alanı kapsayacak şekilde 33 bin 350 kilo sertifikalı tohum dağıttık. Çiftçilerimiz bu tohumları hibe şeklinde almaktadırlar. Bunun gibi daha birçok projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz." dedi.



Tohumluk dağıtım törenine katılan Samsat Kaymakamı Ahmet Dilsiz, çiftçilere rast gele tohumluk kullanmanın yanlış olduğunu ifade ederek, sertifikalı tohumluk kullanmaları gerektiğini anlattı.

http://www.hammaddeler.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14207:samsatta-ciftcilere-sertifikal-tohum-datld&catid=43:tarimsektoruhaberleri&Itemid=53