Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Yatırımcıya Makine ve Ekipman Desteği

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde çiftçiye makine ve ekipman desteği sağlandı.


Bu kapsamda Edirne İl Tarım Müdürlüğü'ne desteklemeden faydalanmak amacıyla 396 başvuru yapıldı. Değerlendirme sonucunda başvurulardan 394 tanesi uygun görüldü, 2 tanesi ise reddedildi.



Bakanlık tarafından Edirne'ye ayrılan bütçe göz önünde bulundurularak yapılan başvurular puanlamaya tabi tutuldu. Bunun sonucunda 135 yatırımcının başvurusu uygun görülerek, bu kişilerin makine ve ekipman satın alma işlemleri tamamlandı.



Başvurusu uygun olduğu halde ilk etaptaki puanlama sonucunda ekipman desteğinden yararlanamayan yatırımcıların, ilde tahsis edilen ek bütçe ile bu imkandan faydalanması sağlandı.



Buna göre, ilk etapta ve daha sonra tahsis edilen ek bütçe ile hibe desteğinden yararlanan toplam 367 yatırımcıya, 3 basınçlı sulama (damlama) sistemi, 3 balya makinesi, 9 silaj makinesi, 1 file sistemi, 6 yem hazırlama makinesi, 88 pülverizatör, 46 süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 14 el traktörü, 19 çayır biçme makinesi, 5 lazerli tesviye aleti, 167 mibzer, 1 taş toplama makinesi ve 5 toprak frezesi alımı gerçekleştirildi.

http://www.hammaddeler.com/index.php?option=com_content&view=article&id=14375:tarm-ve-koeyileri-bakanlndan-yatrmcya-makine-ve-ekipman-destei&catid=43:tarimsektoruhaberleri&Itemid=53