Vodafone’dan Çiftçilere Tam Destek

Dünya mobil iletişim lideri Vodafone, çiftçileri ve tarımı destekleyen önemli bir ilki gerçekleştirdi. Vodafone Türkiye’nin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın işbirliği ile hayata geçirdiği Vodafone Çiftçi Kulübü, öncelikle bigli ve iletişim teknolojilerinden faydalanarak çiftçilerimize bilgilendirici kısa mesajlardan, uygun fiyatlı tarife ve cihazlara, marka ortaklıkları ile sağlanan hizmetlerden, kırsal alanda su kullanımı ve tarımsal verimlilik hakkında bilinçlendirme çalışmalarına kadar uzanan geniş bir yelpazede iş ve yaşam kalitelerini artıracak bir hizmet programı sunuyor.

Kulübün sunduğu hizmetler arasında meteorolojik gelişmeleri, mahsulün durumunu ve ürünlerin piyasa fiyatını aktaran “Çiftçi Haber Paketi”, avantajlı “Cep Çiftçi” tarifesi, suya dayanıklı cep telefonlarını çok uygun fiyatlar ve ödeme koşullarıyla satın alma olanağı, Türk Traktör Case IH marka traktörlerde % 5 indirim, Acıbadem Sigorta’dan 10.000 TL’ye kadar ücretsiz kaza sigortası, 500 TL’ye kadar ücretsiz tedavi, kırsal alanda su bilinci konulu eğitim toplantılarına katılma imkanları yer alıyor.
Çiftçiler için değer yarattığı kadar, Türk tarımının güçlenmesine de katkıda bulunacak proje, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray’ın katıldığı bir basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.
Istanbul’da yapılan toplantıda Vodafone Türkiye Pazarlama Kıdemli Müdürü Lütfullah Kitapçı, Vodafone Çiftçi Kulübü’nün çiftçilere sağlayacağı faydaları tanıtan bir sunum yaptı. Daha sonra konuşan Serpil Timuray, Vodafone Türkiye olarak, toplum için değer ve fark yaratan projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını vurguladı ve şunları söyledi:
“Tarım, ülkemizde çok stratejik bir sektördür. Bu sektörün gelişimine ve potansiyeline inanıyoruz. Vodafone Türkiye olarak da bilgi ve iletişim teknolojilerinin tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan bir projeye ön ayak olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda bu projeyle çiftçimizin yaşam kalitesini de artırmayı hedefleyerek sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz.
Vodafone Türkiye olarak, faaliyetlerimizin içinde bulunduğumuz ekonomi için değer yaratması ve sosyal sorumluluklarını da yerine getirmesine önem veriyoruz. Bu proje ile bütün paydaşlarımızla yaptığımız işbirliği ve yarattığımız sinerji sonucunda herkesin kazandığı “sosyal bir iş modeli” ortaya çıkmaktadır. Dünya 3G lideri Vodafone’un iletişim teknolojileri aracılığı ile tarım sektörüne sunabileceği pek çok olanak bulunmaktadır. Biz çiftçilerimize önemli faydalar sunmak üzere özel olarak geliştirdiğimiz Vodafone Çiftçi Kulübü’nü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızın işbirliği ile uygulama olanağı bulmaktan mutluluk duyuyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olmasını ve tarım faaliyetlerine fayda sağlamasını temenni ediyoruz”
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker basın toplantısında yaptığı konuşmada şu açıklamalara yer verdi:
“Dünyada çiftçilik artık profesyonel bir sanat, dolayısıyla herhangi bir iktisadi faaliyette ihtiyaç duyulacak klasik üretim girdileri yanında tarımın da bilgi ve teknolojiyi çok daha yoğun bir şekilde kullanması büyük önem taşıyor. Telekomünikasyon sektörünün tarımda yoğun olarak kullanımı; tarımın profesyonelce yapılmasında, tarımsal verimliliğin ve üretimin artırılmasında hem sektör hem de çiftçilerimiz açısından büyük avantajlar sağlayacak. Türk çiftçisi bu projeyle bilgiye daha kolay ulaşacağı, doğa olaylarına karşı daha erken bir tarihte uyarılıp muhtemel risklerden korunacağı için bu projenin değeri çok yüksektir.
Biz, Bakanlık olarak çiftçilerimize yönelik bir takım destekleme programları hayata geçiriyoruz. Ödeme planları gerçekleştiriyoruz, destekleri çeşitlendiriyoruz. Toprak analiz desteğinden prim desteğine, hayvancılık, mevye sebze desteğine kadar 26-27 çeşit desteğimiz var. Bunlar ile ilgili iletişimi kitle iletişim araçlarıyla yapmak her zaman mümkün olmuyor. Şimdi bu projeyle tarımla ilgili enformatik bilginin kişiselleştirilmiş birebir iletişim yoluyla, cep telefonları aracılığıyla daha hızlı ve etkin biçimde yapabilecek olmamız çiftçimizin menfaatine olacaktır. Proje kapsamında, sosyal sorumluluk projelerinin de uygulanacak olması, çiftçilere verilecek eğitimlerle doğru sulama bilincinin ve çevre duyarlılığının artırılması, tarım sektörü için bir diğer kazançtır. Vodafone Çiftçi Kulübü projesi sayesinde, Türk çiftçisi kendisi için faydalı bilgileri en kısa sürede kişisel olarak ulaşıp, bilgilendiği gibi, çiftçilik faaliyetini daha verimli, etkin ve sağlıklı yapacak. Sektörümüz için bir ilk olan bu projeyi hayata geçiren Vodafone Türkiye’yi yürekten kutluyor, bu projenin örnek olmasını diliyorum.”
Toplantıda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Timuray, 3G+ teknolojisi ile Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlanarak, Akhisar Köy Muhtarları Derneği Başkanı ve Vodafone Çiftçi Kulubü üyesi İhsan Gümüş ile görüntülü konuşma gerçekleştirdiler.
Daha sonra toplantıda Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Manisa’dan ve Keşan’dan gelerek basın toplantısına katılan çiftçilere, Vodafone Çiftçi Kulübü’nün üyelerine uygun fiyat ve ödeme koşulları ile sunulan suya dayanıklı Samsung B 2100 cep telefonu hediye etti.

 


Çiftçinin Bilgiyle Buluşma Noktası 2434 “Çiftçi Haber Paketi”
Vodafone Çiftçi Kulübü kapsamındaki 2434 Çiftçi Haber Paketi, çiftçilere hava durumu, mahsulle ilgili gelişmeler, piyasadaki ürün fiyatları, tarımsal destekler, hibe ve yatırım destekleri gibi konularda bilgilendirme sağlıyor. Don, dolu veya şiddetli yağış gibi tehlikeleri çiftçilere önceden SMS ile haber veren Çiftçi Haber Paketi, mahsulün durumu ve ürün fiyatlarıyla ilgili bilgi de sunuyor. Çiftçi yetiştirdiği ürünün o gün halde kaç liradan satıldığını bilerek ona göre fiyatlandırma yapabiliyor.
Kulüp kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı bulunan ve cep telefonu olan çiftçileri; yapılan düzenlemeler, ödemeler ve yönetmelik değişiklikleri gibi konularda kısa mesajlar aracılığı ile düzenli olarak bilgilendirecek. Böylelikle çiftçiler en yetkili kurum tarafından doğrudan bilgilendirilmiş olacak.


Vodafone Çiftçi Kulubü ücretsiz kaza sigortası imkanı sağlıyor
Vodafone çiftçi kulübü üyelerinin önemli bir avantajı ücretsiz kaza sigortası olacak. 10.000 TL’ye kadar olan kaza sigortası Acıbadem Sigorta tarafından yapılırken, gerekli prim bedeli Vodafone tarafından karşılanıyor. Aynı zamanda kulüp kapsamında cep çiftçi tarifesinin faturalı kullanıcılarının 500TL'ye kadar tedavi masraflarını da Vodafone ödüyor.
Ayrıca kulüp üyeleri, ülkemizin kendi alanındaki lider kuruluşu Türk Traktör güvencesi ile Case IH marka traktör satın alımlarında %5 indirim kazanacak. Vodafone Çiftçi Kulübü üyeleri yapılacak çekilişlerde Case IH traktörü hediye kazanma fırsatı yakalayacak.


600 köyde 35.000 çiftçiye “Kırsal Alanda Su Bilinci” eğitimleri verilecek
Vodafone Çiftçi Kulübü sosyal sorumluluk kapsamında çiftçilerin daha bilinçli tarım yapmalarını hedefleyen eğitim çalışmalarını içeriyor. Tarımda Verimlilik Eğitimleri olarak adlandırılan bu çalışmaların ilk konusu “Kırsal Alanda Su Bilinci” oldu.
Kasım ayında başlanan Kırsal Alanda Su Bilinci toplantıları, eğitimli personel ve tam donanımlı araçlarla köyleri ziyaret ederek çiftçilerimizi bilinçlendirmeyi hedefliyor. Köylerde düzenlenen sohbet toplantılarında uzmanlar çiftçileri su kullanımı konusunda bilgilendiriyor.
Projesi çerçevesinde toplam 600 köyde 35.000 çiftçi ile yüz yüze iletişim kurulacak. Güney Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde uygulanan 2 ay boyunca devam edecek. Böylece toplamda 1.000.000 dekar alanda tarım yapan çiftçilerin bilinçlenmesi sağlanarak Bursa büyüklüğünde bir kentin yıllık su tüketimi kadar su tasarruf edilmiş olacak. Bugüne kadar 100 köy ziyaret edildi. 2010 yılında Tarımda Verimlilik Eğitimleri’nin diğer etapları da uygulamaya konulacak. Tüm yurtta 6.000 köye, 250.000 çiftçiye ulaşılması planlanıyor.


“Cep Çiftçi Tarifesi” ile benzersiz avantajlar
Cep Çiftçi tarifesiyle Türkiye’de bir ilke imza atan Vodafone, dakika başına kontör yerine çağrı başına kontör uygulamasıyla çiftçinin iletişimine destek oluyor. Çiftçilerin hem kontörlü, hem faturalı olarak abone olabilecekleri Cep Çiftçi Tarifesi, çiftçilere özel olarak geliştirilen benzersiz avantajlarla sunuluyor.
Ön ödemeli Cep Çiftçi aboneleri, tüm Cep Çiftçi tarifesi aboneleri ile süre sınırı olmadan, çağrılar ister 1 dakika, ister 60 dakika olsun çağrı başına arama başına sadece 1 kontöre konuşabiliyor. Çiftçiler ayda en az 100 kontör yükleyerek kazanacakları bu avantajın yanında diğer her yöne dakikası sadece 1 kontöre konuşabiliyor.
Faturalı Cep çiftçi aboneleri ise tüm vergiler dâhil ayda sadece 15 TL’ye tüm Cep Çiftçi aboneleri ile sınırsız ve ücretsiz, diğer yönlere ise tüm vergiler dâhil dakikası sadece 25 kuruşa konuşabiliyor.
Faturalı Cep Çiftçi tarifesinde yalnızca 5 TL karşılığında alabilecekleri 3 farklı ek avantaj da bulunuyor. Cep Çiftçi aboneleri ayda 5 TL karşılığında sabit hat ve diğer Vodafone aboneleriyle 100 dakika konuşurken, ek 5 TL daha ödeyerek diğer operatörlerle tam 50 dakikalık konuşma hakkı kazanabiliyorlar. Vodafone, çiftçiler için ayda 5 liraya her yöne kullanabilecekleri tam 1.000 SMS sunuyor.
Vodafone Çiftçi Kulübü üyesi çiftçiler ayrıca en modern cep telefonlarını en avantajlı fiyatlardan satın alma olanağına kavuşuyorlar. Suya dayanıklı Samsung B 2100 ayda sadece 20 TL ödeyerek satın alabiliyorlar.
Çiftçiler ile birlikte Cep Çiftçi tarifesinden tüm Ziraat Mühendisleri, Veterinerler, Tarım Kredi Kooperatifi üyeleri ve yakınları ile birçok büyük birlik üyeleri de bu avantajlardan yararlanabiliyorlar.
Vodafone Çiftçi Kulübüne nereden ve nasıl katılabilirsiniz?
Vodafone Cep Merkezleri dışında tüm Tarım Kredi Kooperatifleri’nden Cep Çiftçi Tarife’sine abone olabilirsiniz. Her çiftçi 3 yakınını Cep Çiftçi tarifesine ve Vodafone Cep Çiftçi Kulübüne dahil edebilir. Cep Çiftçi tarifelerinden faydalanabilmek için standart abonelik evrakları dışında aşağıdaki belgelerden herhangi biri yeterlidir.

• Çiftçi Belgesi (adres gösterir belge yerine de geçerlidir)
• Tarım Kredi Kooparatifi üyelik belgesi veya personel kartı
• DSYB Üye belgesi( Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği)
• Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Üyelik Belgesi
• Süt Kooperatifi Üyelik Belgesi
• Ziraat Mühendisleri Odası Kayıt Belgesi / Diploması / Bitirme Belgesi
• Veteriner Hekimler Odası Kayıt Belgesi / Diploması / Bitirme Belgesi
• Vodafone Çiftçi Referans Formu
• Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı Su Ürünleri Kooperatif Üyelik Belgesi

Diploma, Bitirme Belgesi, personel kartı dışında evrakların son 1 yıl çerisinde alınmış olması zorunludur.

Kaynak: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=219636