Dünya Süt Günü Bahçelievler İlköğretim Okulunda Kutlandı

21 Mayıs Dünya Süt Günü; sütün sağlık açısından önemini hatırlayıp, süt içmeyi güne yayılan bir alışkanlık haline getirmek için iyi bir fırsattır. Çünkü süt yılın her günü, günün her saati içilmeyi hak eden bir besin maddesidir. Bilindiği gibi süt, gelişme çağında olan çocuklar için içermiş olduğu besin maddeleri nedeniyle vazgeçilmez bir gıdadır. Özellikle okul çağındaki çocukların sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi amacıyla Uluslararası Sütçülük Federasyonunca (IDF) 21 Mayıs tarihi “Dünya Süt Günü” olarak kutlanmaktadır.

Bu çerçevede ülkemizde de her yıl 21 Mayıs Dünya Süt Günü olarak kutlanmakta ve özellikle okul çağındaki çocuklarda süt tüketim alışkanlığını artırmaya yönelik eğitim, reklam, promosyon ürünlerinin dağıtımı gibi bir takım etkinlikler düzenlenmektedir. İl Tarım Müdürlüğümüz her yıl bu kampanya çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda eğitici faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu yıl da 21 Mayıs Cuma günü saat 10.00 da Bahçelievler İlköğretim Okulunda Dünya Süt Günü etkinlikleri düzenlenmiştir.

Düzenlenen bu etkinlikte günün önemine binaen sütün önemi, besin değeri ve beslenmemizdeki yeri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca bu etkinlik sonunda öğrencilere süt ikram edildi.

 

http://www.tarim.gov.tr/Duyurular,haber_Detayli_Gosterim.html?NewsID=1060