tarımda çatak projesi desteklemeleri

Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Projesi'nin hayata geçirilmesiyle, çiftçilere de dönüm başına 195 lira prim desteği sağlanıyor.

 

Kısa adı ÇATAK olan Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması projesi Samsun'da uygulamaya konuldu.

Projeyle, toprağın veriminin artırılması, bozulan yapısının yeniden düzeltilmesi ve kirlilikten kurtarılması amaçlanıyor.

 

 

Vezirköprü İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur:"Çatak kapsamında ilimiz pilot il olmuştur. İlimizde ise 3 ilçe bu projeye dahil olmuştur. Bunlar Bafra, Havza ve Vezirköprü dür. İlçemizde Yenidüzce, Çorakdere ve Belalan köylerinde uyguluyoruz. Çatak projesinde topraksız tarım uygulamasıyla mekanizasyonda anıza ekim yapan mibzerle araziyi sürmek kaydıyla tarımsal iştigale cevaz veriliyor."

 

Tarım Danışmanı Sadık Semerci:�Tarımsal arazilerimizin verimi bire beş ila on'u geçmemektedir. Bunun için bu projenin burada uygulanmasını uygun olarak gördük. Bu projenin uygulama safhasında taş toplamak, hayvan gübresi vermek gibi uygulamalarımız var."

 

Üç yıl sürecek proje kapsamında, çiftçi kayıt sistemine dahil üreticilere, birinci aşamada dönüm başına 60 lira, ikinci aşamada da 135 lira destek veriliyor.

 

Kaynak : TRT

tarimziraat.com