Emirdağ' da Tarımsal Üretim Çeşitliliğinde Bir İlk

Afyonkarahisar, Emirdağ İlçesi Salihler Köyünde ilk ticari üretim amaçlı 1250 m2 lik sera kuruldu. Emirdağ İlçe Tarım Müdürlüğünden edindiğimiz bilgiye göre daha önce ilçe de birkaç çiftçinin alçak tünel şeklinde üretim ile ufak çaplı sebze ihtiyacını karşıladığı ancak ticari amaçlı herhangi bir yüksek tünel sera yapılmadığı belirtildi.

 

 

Projesini Emirdağ İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Teknik Personel Mühendis M. Serdar LÖKÇÜ'nün yaptığı ve Mühendis Burcu ÇULHAOĞLU EROL'un destek sağladığı sera yapımı kasım ayında başlanmış ve şu an faaliyete geçmiş olup 15.000 kök marul fidesi ile ilk üretimine başladı. Yaklaşık bir yılda 30.000 adet marul, mart ayında tekrar toprak hazırlama ve ikinci ürün domates ve Salatalık için fide dikimi yapıldığında 40 ton verim elde edilmesi hedeflenmektedir. Toplam maliyeti 20.000 TL'yi bulan projenin, finansmanı Emirdağ Ziraat Bankası tarafından kredi ile karşılandı.

 

Sera sahibi Salihler Köyü çiftçilerinden F.Emin FIÇICI serada ilk ürün olarak marul yetiştiriciliği yapacağını ki bunun için fide dikimlerinin başladığını ve ikinci ürün olarak da domates ve salatalık yetiştiriciliği yapacağını belirtti. Isıtma problemini sadece aşırı don tehlikesi olduğunda ilk etapta basit sera içi odun sobalarıyla karşılayacağını da belirten F.Emin FIÇICI ayrıca �İlçemizde bu sera projesinin diğer çiftçilerimize örnek olması ve ilerde daha da artmasıyla ilçemiz sebze pazar taleplerinin karşılanması ve ilçemiz ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır.� dedi

 

Kaynak : Emirdağ Haber ve Kültür Portalı

tarimziraat.com