Ziraat Bankası 2011′de çiftçiye yüzde 10 faizle kredi verecek..

Ak Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 1 Ocak’tan itibaren Ziraat Bankası’nın çiftçilere verdiği tarımsal kredinin faiz oranını yüzde 13′ten yüzde 10′a düşürüleceğini bildirdi. Mücahit Fındıklı yaptığı yazılı açıklamada, 2011 yılına girerken AK Parti iktidarının toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren önemli müjdelerle karşıladığını söyledi. Tarımsal kredi faizlerinin aşağı çekildiğini, yükseköğrenim eğitim burslarının artırıldığını belirten Fındıklı “Çiftçilerimizin; 2010 yılında Ziraat Bankası aracılığıyla kullandıkları kredilerin faiz oranı yüzde13 idi, 2011 yılında bu oran yüzde 10′a düşecek. Besicilik ve sulama yatırımlarında çiftçilerimiz sıfır faizle kredi kullanacaklar. Faiz oranının tamamı Hazine tarafından karşılanacak. Diğer tarımsal kredilerde faiz oranı yüzde 5′e indiriliyor. Bu kredilerde de faizin geri kalanı Hazine tarafından karşılanmış olacak.” dedi.

Öğrenim kredilerine yüzde 20 oranında zam yapıldığını ifade eden Fındıklı, şöyle devam etti: “Üniversite öğrencilerine 2010 yılında 200 lira öğrenim kredisi ödeniyordu. Bu 240 liraya yükseldi. Aynı şekilde yüksek lisans öğrencilerinin kredileri 400 liradan 480 liraya, doktora öğrencilerinin 600 liradan 720 liraya çıktığını müjdeledi.”

Ailelere ödenen öğrenci yardımlarında da artış olduğunu aktaran Fındıklı, 2011 yılında ilköğretimde erkek çocuklar için ödenen yardımın 30 liraya, kız çocukları için 35 liraya, ortaöğretimde ise erkek çocuklar için 45, kız çocuklar için 55 liraya yükseldiğini ifade etti.

http://www.tarimprojeleri.com/duyuru-haber-ilan/haber/89-ziraat-bankasi-faizleri.html