TEDAŞ ve Sulama Birliği borçları da Torba Yasasına dahil edildi

TEDAŞ ve Sulama Birliği borçları da Torba Yasasına dahil edildi

MHP Adana Milletvekili Varlı’dan çiftçilere müjdeli haber:

TBMM Başkanlığı’na “çiftçilerin sulama birliklerine ve TEDAŞ’a olan borçlarının faizlerinin silinmesi ve yeniden yapılandırılması” konusunda soru önergesi veren  MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın çabaları sonuç verdi. Çiftçilerin Sulama Birlikleri ve TEDAŞ’a olan borçları da torba yasasına dahil edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın çabaları sonuç verdi. Çiftçilerin Sulama Birlikleri ve TEDAŞ’a olan borçları da torba yasasına dahil edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Muharrem Varlı, şunları dile getirdi:

“son yıllarda hem girdi maliyetlerinde hem de ürün fiyatlarındaki tutarsızlıklardan dolayı zor günler yaşayan çiftçilerimizin TEDAŞ’a ve sulama birliklerine hayli yüklü borçları birikmiş durumdadır. Çiftçilerimizin borçlarına ödeme kolaylığı getirmek, onların önünü açacak ve üretimin artmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda çiftçilerimizin sorunlarına tercüman olmaya çalışıyoruz. Çabalarımız sonucunu verdi. Çiftçilerimizin TEDAŞ ve sulama birliklerine olan borçlarının faizleri silinip kalan kısmı ise taksitlendirilecektir.” Dedi.

Varlı, daha önceden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na

“çiftçilerin sulama birliklerine ve TEDAŞ’a olan borçlarının faizlerinin silinmesi ve yeniden yapılandırılması” konusunda soru önergesi vermişti.

 

http://www.gidatarim.com/icerikdetay.asp?IcerikId=14185&tur=1