Süt alım fiyatı 55 Kuruş'a indi, sütçü zor durumda

Köy-Koop Denizli Birlik Başkanı Mehmet Varol, piyasada üreticiden süt alımı fiyatlarının düşmesinin sütçüleri zor durumda bıraktığını belirtti.

Varol, Denizli Ziraat Mühendisleri Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, süt üreticilerinin yanlış tarım politikalarıyla bir çıkmaz ın içerisine itildiğini ileri sürdü. Süt sektöründe Kasım ayından bu yana kriz yaşandığını savunan Varol, şunları kaydetti:

"Yaşanan krizleri bir şekilde aşıyorduk, ancak Şubat ayına geldiğ imizde aşılamayacak bir çıkmazın içerisine girdik. Bir çığ koptu üzerimize geldi, çığın altında kalmak üzereyiz. Bir şeylerin bugüne kadar yapılması gerekiyordu. Taraflar olarak herkesin elini vicdanına koyup bunu değerlendirmesi gerekiyordu."

Varol, Balıkesir'de bir firmanın çıkmaza girince tek taraflı olarak 16 Şubattan itibaren 65 kuruş olan süt alım fiyatını 55 kuruşa çektiğine işaret ederek, yaşanan sıkıntının kaynağının süt üreticileri olmadığını, sorunun esas muhatabının bu alanda politikaları belirlemesi gereken ulusal konsey olduğunu söyledi.

Kriz ortamına rağmen ulusal konseyin görevini yapmadığını iddia eden Varol, "Süt fiyatları böyle giderse biz bunu sürdüremeyiz. Süt fiyatları tepe taklak giderken yem fiyatları da tavan yapıyor. Bize teklif edilen şartlarda bu işi sürdürmek gibi bir şansımız yok" dedi.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/

http://www.gidatarim.com/icerikdetay.asp?IcerikId=14759&tur=1