Et satış merkezlerinin açılmasına tüketicilerden destek



Tüketiciler Birliği, halkın ucuz ve sağlıklı et tüketmesi açısından, Et ve Balık Kurumunun 17 büyükşehirde 100 satış merkezi açması yolundaki çalışmalarına destek verdi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in, bir süre önce, Et Balık Kurumunun 17 büyük şehirde isim hakkının verilmesi suretiyle 100 satış merkezi açılacağı konusunda açıklama yaptığını anımsattı.

Et fiyatlarının yükselme gösterdiği dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ''Halk Et'' büfeleriyle halka ucuz et sunabileceklerini belirttiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

''Ancak, kuşbaşının 22 lira, kıymanın ise 14 lira ile satılabileceğini söylenmesi kıyma hakkında kuşkularımıza neden olmuş, ayrıca 'ucuz ete sadece İstanbul tüketicisi değil, tüm il ve ilçelerdeki tüketiciler ulaşabilmeli' diye Et Balık Kurumunun bu işi üstlenmesi gerektiğini belirtmiştik. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da yaşanan gelişmeler üzerine, büyükşehirlerde 100 adet et satış büfesi açma girişiminde bulunmuştur.''

Spekülatif kazanç arzularını ve aracı karlarını ortadan kaldıracak yeni uygulamayla daha ucuz et tüketimi yapılacağı kanaatinde olduklarını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

''Geçici çözüm olarak gördüğümüz uygulamanın ülke geneline yaygınlaştırılması ile tüm tüketicilere ucuz ve sağlıklı et tüketebilme imkanı getirilmiş olacaktır. Bu çalışmayı destekliyor bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Ancak, kalıcı tedbirlerle hayvancılık politikası geliştirilmeli ve devlet müdahalesi gerekmeksizin et fiyatlarında düşüş sağlanmalıdır. Tüketiciler Birliği, et satış merkezlerini yakından takip ederek olası sorunların çözümü için üzerine düşeni yapacaktır.''

http://www.zaman.com.tr/

http://www.gidatarim.com/icerikdetay.asp?IcerikId=14767&tur=1