gap meyvelerini veriyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP Projesi'nde harcanan paraların fazlasıyla geri dönmeye başladığını ifade etti.

 

1989 yılında başlayan ve Türkiye'nin en büyük bölgesel kalkınma projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesi meyvelerini vermeye başladı.

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, projenin harcanan paraları fazlasıyla ödemeye başladığını ifade etti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, GAP'ta üretilen enerjinin 20 milyar dolar gelir getirdiğini ayrıca, projeyle birlikte 340 bin hektar alanın da suya kavuştuğunu belirtti.

 

Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"GAP'ın enerji yatırımlarının % 74'ü bugün itibariyle tamamlanmış durumda. Bu konuda ciddi bir mesafe almış durumdayız. Bugüne kadar GAP'ta üretilen enerjinin değeri nedir diye baktığınızda, toplumumuza faydası ne oldu diye baktığınızda 20 milyar doların üzerinde bir getiri sağladığını görüyoruz. Şu anda 300 bin hektarı aşmış durumda sulanmış alan. 340 bin hektar Ceylanpınar'ı da dahil edecek olursak sulanmış durumda. GAP kendisine yatırılan paraları fazlasıyla geri ödeyen bir proje."

 

Cevdet Yılmaz, GAP'ın sadece tarım ve enerjide değil, sosyal ve ekonomik alanlarda da bölgeye canlılık getirdiğini de şu sözlerle dile getirdi:

"Sadece sulama, sadece enerji, sadece ulaştırma diye bakmıyoruz GAP'a. Ekonomik boyutunu da ele alıyoruz. Özellikle işletmeleri, küçük işletmeleri destekliyoruz. Cazibe merkezi dediğimiz bazı programlarla Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'da teknoparklar, teknokentler kuruyoruz üniversitelerde."

 

GAP'ın tamamlanmasıyla bölgenin daha refah bir yapıya kavuşması hedefleniyor.

 

Kaynak : TRT