erzurum kombinası yerli hayvan kesimine başladı

Et ve Balık Kurumu (EBK) Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü’nde, 2011 yılının 4 aylık dönemi boyunca 710 tonluk et üretimi gerçekleştirildi. Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü, yerli hayvan kesimlerine ise, bugün itibariyle start verdi.

 

 

Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü, 2011 yılı başından Nisan ayı sonuna kadar 710 tonluk et üretimi gerçekleştirdi. Yöredeki üreticilere ait büyükbaş hayvanların kesimlerini ise, bugün itibariyle başlatan Erzurum Et Kombinası, bir kilogram et için hayvan sahiplerine 13 lira ödeyecek.

 

ATASEVER BİLGİ VERDİ

 

EBK Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, yerli besi hayvanlarının kesimine başladıklarını bildirdi. Güz ve kış boyunca ahırlarda besiye alınan büyükbaş hayvanların kesim döneminin Mayıs ve Haziran ayları olduğuna dikkati çeken Atasever, “Bu dönemden sonra besiye alınan hayvanlar, sahiplerine faydadan ziyade zarar vereceği için üreticilerimiz bu konuda bizden yardım istediler. Bizler de kesimleri bugün itibariyle başlattık.” dedi. Üreticilerden satın aldıkları büyükbaş hayvanlar için kilo başı 13 lira ödemeye yapacaklarını kaydeden Atasever, uygulanacak kesim programı sayesinde piyasanın et ihtiyacının da fazlasıyla karşılanacağını dile getirdi. Atasever, Erzurum’daki besicilere kesim çağrısında bulunarak, “Kesimlere başlamamız noktasında bize gelen talepler vardı, bizler de bunu dikkate alarak işbaşı yaptık. Kombinamızda kesimlerin başladığından henüz haberdar olmayan üreticilerimizi de, bilgilendirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

4 AYLIK DÖNEMİNDE 710 TONLUK ET ÜRETİMİ YAPILDI

 

Öte yandan Erzurum Et Kombinası Müdürlüğü’nde 2011 yılı başından bu zamana kadar 710 tonluk et üretimi gerçekleştirdiklerini açıklayan İsmail Atasever, söz konusu üretimin 174 tonunun yerli, 535 tonunun da ithal hayvanlara ait olduğunu bildirdi.

 

Yeni sezon içerisinde Erzurum’a kasaplık canlı hayvan ithalatının yapılıp yapılmayacağı hususunda henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarına dikkati çeken EBK Erzurum Et Kombinası Müdürü Atasever, “Halihazırda kombinamızda üretimi yapılan etler, piyasanın ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bulunuyor. Bu nedenle canlı hayvan ithalatı yönünde bir adım atılıp atılmayacağı henüz belli değil. İlerleyen dönemlerde böyle bir gereksinim duyulursa, bu durumu kamuoyuyla mutlak surette paylaşmış olacağız.” dedi.

 

Kombina Müdürü Atasever, Erzurum Et Kombinası olarak, piyasadaki et fiyatlarının dengede tutulması noktasında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

erzurumgazetesi.com.tr