80 keçi bir yılda 300' e ulaştı

Sermayecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi önderliğinde 2010 yılında başlayan Saanen keçisi üretimi projesinde patlama yaşandı. Piyasadan alınan 80 keşi ile start alan projede bir yıl içerisinde 300 keçiye ulaşıldı.

 

Yalova Tarım İl Müdürlüğü tarafından sürdürülen proje ile ilgili olarak yapılan açıklamada, "2010 yılında Sermayecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi önderliğinde piyasadan temin edilen 80 adet keçi ile üretime başlanmış olup bu sayı bu gün için 300'ün üstüne çıkmıştır. Yalova Valiliği'nin önderlik ettiği üretim çalışmalarında İl Tarım Müdürlüğü eğitim-yayım hizmetleri yanında bu konuda istekli üreticilerimize teknik destek sağlanmaktadır. Proje kapsamında ise üretici memnuniyeti bu projede olumlu düzeydedir.

 

Yalova'da Saanen keçi üretimine olan ilginin en önemli nedenleri; Keçi sütünde karoten miktarı düşük olduğundan inek sütüne göre daha beyazdır.Sermayecikli yetiştiriciler gerek sütün pazarlanması gerekse peynir yaparak değerlendirilme şeklinde üretimlerini sürdürüyorlar" denildi.

 

Kaynak : Yalova77.com