TBMM Başkanı Yılmaz ile Bakan Arzu’dan toplu açılış

TBMM Başkanı  İsmet Yılmaz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Sivas'ta Et Entegre Tesisinin Et ve Süt Kurumuna devri ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD yatırımlarının toplu açılışını birlikte yaptılar.


İl Özel İdaresince Kovalı mevkiinde yaptırılan Et Entegre Tesisinin Et ve Süt Kurumuna devri ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatörlüğü IPARD yatırımlarının toplu açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan TBMM  Başkanı Yılmaz, genç nüfusu tarımda tutmanın tek yolunun, kırsal kalkınma olduğunu söyledi. Kırsal kalkınmanın çiftçiyi makus talihinden kurtaracağını vurgulayan  Başkan Yılmaz,   ülkenin birçok sorununu halledecek, istikrar sağlayacak, ekonomiyi rayına oturtacak en önemli faaliyet alanı olduğunu ifade etti.

Başkan  Yılmaz, bugün Sivas'ın bir hayalinin gerçekleştiğini, 2000 yılında özelleştirilen ve kapanan Et ve Balık Kurumunun yeniden kente kazandırıldığını belirtti.

Türkiye büyük ilerleme kaydetti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu da törende yaptığı konuşmada, demokraside, insan haklarında, inanç özgürlüğünde, düşünce özgürlüğünde büyük bir değişim dönüşüm yaşandığını söyleyerek, "Dünyadaki ekonomik büyüme geriye giderken Türkiye büyük ilerlemeler kaydetti" dedi.

Başarının sadece bu alanlarda ve tesadüf olmadığını dile getiren Bakan  Arzu, şöyle devam etti: "Türkiye'yi dünyada 11. tarım ekonomisinden 7. büyük tarım ekonomisi haline getirdik. 76 milyon nüfusumuzu besliyoruz, 40 milyon turisti ağırlıyoruz, bölgemizdeki olaylar nedeniyle ülkemize gelen 2,5 milyon komşumuzu da beslemenin dışında 18 milyar dolarlık da tarımsal ürün ihracatı yapıyoruz. Tarımda da diğer alanlarda olduğu gibi çok büyük bir başarı elde ettik. Bu elde ettiğimiz başarılarda hükümetimizin verdiği desteklerin yanında çiftçilerimizin de çok büyük emeği var."

TBMM Başkanı Yılmaz ve Bakan Arzu daha sonra TKDK'dan hibe almaya hak kazananlara temsili olarak çeklerini verdi ve tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra Et Entegre Tesisinin Et ve Süt Kurumuna devrini de yapan Yılmaz ve Arzu, tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.