Rize Tarım İl Müdürlüğü'nden organik balık

İl Müdürlüğümüz Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü (Su Ürünleri Mühendisi) Şafak BULUT tarafından hazırlanan ve koordine edilen, Rize Valiliğimizin desteği ve Rize İl Özel İdare Müdürlüğümüzün maddi katkılarıyla; 12 Kasım 2006 tarihinden itibaren İl Müdürlüğümüzce yürütülen, ülkemizin ilk ve tek “Organik Su Ürünleri Üretimi Projesi” (TÜGEM: 06/11/2009 tarih ve B.12.0.TUG.10.12-508.03.01.4133-18448 sayılı yazıları) ile ülkemizin ticari anlamdaki ilk (Organik Tarım Bilgi Sistemine Kayıtlı) organik su ürünleri üretimine başlanmış ayrıca ilk organik balık (alabalık) yeminin de üretimi gerçekleştirilmiştir. Söz konusu projenin uygulandığı işletmelerin organik su ürünleri üreticilerine Rize Valilik Makamı’nda “Müteşebbis Sertifikaları” dağıtım programı düzenlenmiştir.

Söz konusu programa: Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, İl Genel Meclis Başkan Vekili Eşref UZUN, İl Basın ve Halka İlişkiler Müdürü A.Hamit SUYABATMAZ, Tarım İl Müdürü Adem ÇEKİÇ, Organik Su Ürünleri Üretimi Proje Koordinatörü Ç.E.Y. Şube Müdürü Şafak BULUT ve Sertifika alan Müteşebbis Alabalık Tesis Sahipleri katılmışlardır.

Söz konusu programda işletme sahipleri; Ali ÖKSÜM, Salim BİBER, Mustafa MEMOĞLU, Recep BİBEROĞLU, Ömer ÇAVUŞOĞLU ve Mehmet ÖNDER'e "Müteşebbis Sertifikaları" dağıtılmıştır.

Söz konusu örnek projenin, yöredeki organik su ürünlerine uygun diğer işletmelerine uygulanmasına ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

 

http://www.tarim.gov.tr/Duyurular,haber_Detayli_Gosterim.html?NewsID=779