Ekmeğin fiyatını 50 kuruşa indi

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde iki fırıncı arasında yaşanan rekabet sonucunda ekmek fiyatı 1 liradan 50 kuruşa kadar indi.İlçenin Dikkaya köyünde Serdar Kaptan´ın 6 yıldan bu yana işlettiği fırının ardından ikinci fırın, yaklaşık 4 ay önce Murat Karaman tarafından açıldı. Karaman, fiyatı 1 lira olan 400 gramlık ekmeği 75 kuruştan satmaya başladı. Bunun üzerine Kaptan, aynı gramajdaki ekmeğin fiyatını 50 kuruşa indirdi. Ardından Karaman da ekmeği 50 kuruşa satmaya başladı. Yaşanan rekabetten ise köylü karlı çıktı.

 

 

Serdar Kaptan, yaptığı açıklamada, Karaman fırın açacağı zaman köyün iki fırını kaldırmayacağı uyarısında bulunduğunu belirterek, ´´Ancak uyarıma aldırmayarak O da fırın açtı. Günde 50 civarında ekmek çıkartıyorum. Sadece bir işçi çalıştırmama rağmen yine de zarar ediyorum´´ dedi.

 

Mehmet Karaman ise günde 400 civarında ekmek çıkarttığını ve bir işçi çalıştırdığını kaydederek, ´´Rekabetten dolayı zarar ediyoruz, ama ne yapalım? Bu iş nereye kadar giderse götüreceğiz. En azından köylü ucuza ekmek yiyor´´ diye konuştu.

 

kaynak:gazeterize

http://www.tarimziraat.com/tarim_haberleri/a1185-ekmegin_fiyatini_50_kurusa_indi.html